Evenimentul zilei

Ma01222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Ca să vezi, și astăzi se mai practică sclavia „modernă”. Un bărbat va sta șapte ani după gratii pentru trafic de persoane

Ca să vezi, și astăzi se mai practică sclavia „modernă”. Un bărbat va sta șapte ani după gratii pentru trafic de persoane

09 Ianuarie 2018 - 

Procurorii au obţinut o sentinţă de condamnare cu executare pentru un bărbat din raionul Anenii Noi, care a traficat patru bărbaţi din acelaşi raion în Federaţia Rusă pentru a fi exploataţi prin muncă, transmite curentul.md.

Potrivit probatoriului, în decembrie 2012, inculpatul a recrutat patru bărbaţi pentru a munci în Federaţia Rusă la lucrări sezoniere. Acesta le-a promis un salariu bun, cazare şi hrană gratuită. Ajunşi în regiunea Voronej, victimelor le-au fost luate actele de identitate, fiind obligați să muncească în condiţii inumane, timp de câteva luni, după care au fost remuneraţi cu sume foarte mici de bani.

În luna mai 2017, instanţa de fond l-a achitat pe inculpat, pe motiv că nu s-a constatat fapta infracţiunii. Sentinţa a fost atacată de procurori şi, recent, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, inculpatul a fost condamnat la 7 ani şi 6 luni de detenţie în penitenciar de tip închis.

 

Lasă un comentariu