Evenimentul zilei

Ma01222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Consiliului Superior al Procurorilor are un nou șef în persoana Angelei Motuzoc

Consiliului Superior al Procurorilor are un nou șef în persoana Angelei Motuzoc

10 Ianuarie 2018 - 
Consiliului Superior al Procurorilor are un nou șef în persoana Angelei Motuzoc foto credit: anticorupție.md

Angela Motuzoc este noul președinte al Consiliului Superior al Procurorilor, după ce membri forului au a ales-o pentru această funcție. Anterior, aceasta deținea poziția de adjunct al procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chișinău.

Contracandidatul său a fost Adrian Bordianu, procuror-şef al Procuraturii Criuleni. Angela Motuzoc a fost aleasă prin vot secret de către 9 dintre cei 10 membri ai CSP prezenți la ședință, pentru un mandat de patru ani.

Anterior, funcția de președinte al CSP a fost deținută de Mircea Roșioru, al cărui mandat a expirat la sfârșitul anului trecut și care a fost numit în martie 2017 adjunct al Procurorului General.

 

Consiliul Superior al Procurorilor este format din 12 membri: patru membri de drept (procurorul general, procurorul – şef al Procuraturii UTA Găgăuzia, președintele CSM și ministrul Justiției), cinci membri aleși de Adunarea Generală a Procurorilor din rândul procurorilor în funcție și trei membri aleși prin concurs, din rândul societății civile. Membrii CSP din rândul procurorilor au fost aleși în toamna lui 2017.

Lasă un comentariu