Evenimentul zilei

Mie01162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Magistrat din Drochia, condamnat la șapte ani închisoare pentru corupție

Magistrat din Drochia, condamnat la șapte ani închisoare pentru corupție

26 Ianuarie 2018 - 

Un judecător din Drochia a fost condamnat la șapte ani de închisoare, amendat cu 160 de mii de lei și privat de dreptul de a ocupa anumite funcții publice timp de zece ani, pentru corupere pasivă. Acesta a cerut peste șapte mii de euro pentru soluționarea unui litigiu.

Urmărirea penală pe acest caz a fost pornită în 2016, după ce o femeie din Moldova, stabilită cu traiul în Italia, a reclamat acțiunile coruptibile ale magistratului. Judecătorul a pretins 200 de euro pentru o consultație privind căile și modul de revendicare în instanță a dreptului de proprietate asupra unui bun imobil. Ulterior, acesta i-a mai spus  că pentru suma de 6200 euro va examina cazul și va adopta o hotărâre în favoarea femeii în instanță.

După ce reclamanta i-a transferat suma integrală pe cont, acesta a emis hotărârea judecătorească prin care a dispus recunoașterea după femeie a dreptului de proprietate asupra a 75,26% din valoarea imobilului, însă nu s-a expus și asupra sechestrului care era aplicat asupra acestuia, motivând că banii transmiși anterior nu au fost suficienți pentru soluționarea pozitivă a cazului, de aceea a pretins de la femeie încă 1000 euro.

Sentința este cu drept de atac.

Lasă un comentariu