Evenimentul zilei

Lun01212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Pedepse mai aspre în privinţa a inculpaţilor vizaţi în dosarul „La Soacra”

Pedepse mai aspre în privinţa a inculpaţilor vizaţi în dosarul „La Soacra”

30 Ianuarie 2018 - 

Curtea de Apel Chişinău a pronunţat pedepse mai aspre, faţă de Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Centru, în privinţa a trei inculpaţi, din patru, vizaţi în dosarul deschis pe cazul deflagraţiei, produse în cafeneaua „La Soacra” acum doi ani. Sentinţele au fost anunţate luni, 29 ianuarie, după ce Procuratura municipiului Chișinău a contestat cu apel decizia Judecătoriei Centru, emisă în decembrie 2016, transmite IPN.

Magistraţii Curţii de Apel Chişinău au menţinut în vigoare decizia primei instanţe în privinţa administratorului localului, care urmează să stea după gratii şase ani.

Funcţionarul Direcţiei Generale Comerţ din cadrul Primăriei Chişinău a fost condamnat la şase ani şi jumătate de închisoare, decizia primei instanţe fiind achitarea unei amenzi.

Medicul-igienist al Centrului municipal de Sănătate Publică, în privinţa căruia prima instanță a decis doi ani de închisoare cu suspendare, a fost condamnat de către judecătorii Curţii de Apel Chişinău tot la şase ani şi jumătate de închisoare. În privinţa pompierului, magistraţii Curţii de Apel au decis şapte ani de închisoare, faţă de şase ani – decizia primei instanţe.

Administratorul cafenelei este învinuit de încălcarea regulilor de protecţie a muncii şi încălcarea regulilor de securitate în întreprinderile supuse pericolului exploziei. Funcţionarii sunt cercetaţi pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, pentru că ar fi trecut cu vederea peste neregulile depistate în local. Ultimii au fost privaţi de dreptul de a mai ocupa funcţii publice.

Cafeneaua „La Soacra” din apropierea Pieţei Centrale din capitală a fost cuprinsă de flăcări în data de 9 ianuarie 2016. Incendiul ar fi izbucnit după ce a explodat o butelie de gaze din încăpere. Ca urmare, patru persoane au decedat, iar 13 au fost rănite.

Lasă un comentariu