Evenimentul zilei

Vi12142018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Moștenitorul imperiului Samsung va fi eliberat din închisoare

Moștenitorul imperiului Samsung va fi eliberat din închisoare

05 Februarie 2018 - 

O instanţă de apel din Coreea de Sud a decis să-l elibereze pe Lee Jae-Yong, moştenitorul grupului Samsung, găsit vinovat de corupţie, și i-a modificat sentinţa în închisoare cu suspendare.

Cel mai probabil, Curtea Supremă de la Seul va depune un apel împotriva deciziei. Lee Jae-Yong, vicepreşedinte al Samsung Electronics, a fost condamnat anul trecut la cinci ani de închisoare pentru corupţie şi spălare de bani în urma unui scandal care a provocat destituirea preşedintelui sud-coreean Park Geun-hye.

Lee şi alţi patru oficiali ai companiei Samsung au fost acuzaţi şi găsiţi vinovaţi că ar fi donat sume mari de bani unei apropiate a preşedintelui destituit al Coreei de Sud în schimbul unor favoruri şi al sprijinului guvernamental pentru un acord de fuziune între două subsidiare ale companiei.

Scandalul a relevat legăturile ascunse între marile dinastii de business şi clasa politică sud-coreeană. Lee Jae-Yong, în vârstă de 49 de ani, a preluat conducerea Samsung după ce tatăl său a fost forţat să se retragă în urma unui atac de cord suferit în anul 2014.

Lasă un comentariu