Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Proces de Kafka: Chirtoacă a primit într-un final permsiunea să vadă de ce este acuzat în dosar, nu și de a a-și expune opinia

Proces de Kafka: Chirtoacă a primit într-un final permsiunea să vadă de ce este acuzat în dosar, nu și de a a-și expune opinia Recomandat

09 Februarie 2018 - 

Primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a primit vineri permisiunea de la instanța de judecată să poată citi toate materialele administrată la dosarul său de către procurori. Cum alte cuvinte, să vadă exact pe ce se întemeiază acuzațiile procurorilor împotriva sa.

Chirtoacă a mai solicitat instanței să-i ofere posibilitatea de a expune toate argumentele despre modul în care se desfășurat procesul. Cererea sa a fost însă refuzată de instanță.

El se declară nevinovat și spune că procesul ar trebui să fie încetat, pentru că nu există probe și se bazează doar pe insinuări.

„Consider că s-a făcut disjungere și selectiv au fost prezentate materialele în instanța de judecată tocmai pentru a face suspendarea la Primărie, pentru a pornit tot acest dezmăț care are loc în municipiul Chișinău și pentru a-și obține interesul fără să cerceteze în mod obiectiv, așa cum prevede legea, toate aspectele. Dacă va fi o justiție corectă, dacă o să aibă curaj judecătorii din instanțele din Republica Moldova, atunci este evident că procesul trebuie încetat la etapa actuală. El nu are niciun sens, este dat complet peste cap, mai ales că pe fond nu sunt niciun fel de dovezi, doar insinuări și inchiziții”, a declarat el.

 

Chirtoacă este cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată, fiind învinuit de trafic de influență și corupere pasivă. Acesta a fost reținut la sfârșitul lunii mai 2017 și s-a aflat în arest la domiciliu timp de aproape șase luni. La începutul lunii noiembrie, instanța l-a eliberat din arest la domiciliu și l-a plasat sub control judiciar, fără să i se permită să vadă probele administrate la dosar. 

Lasă un comentariu