Evenimentul zilei

Lun12102018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Cetățean moldovean, condamnat la 3 ani de cu executare pentru mercenariat în Donbas

Cetățean moldovean, condamnat la 3 ani de cu executare pentru mercenariat în Donbas

12 Februarie 2018 - 

Procuratura generală anunță că un cetățean al R. Moldova, ce a luptat ca mercenar în Donbas – Ucraina, a fost comdamnat la închisoare cu executare, după ce anterior a scăpat cu o pedeapsă de privare de libertate.

În toamna lui 2016 Procuratura municipiul Chişinău în comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) au identificat şi reţinut un locuitor al municipiului Chișinău, în vîrstă de 45 ani, care în perioada iunie 2015 – martie 2017 ar fi fost încorporat, în calitate de mercenar, în cadrul formaţiunii para-militare „Pervaia Slavianskaia Brigada” din regiunea Doneţk, Ucraina.

Procuratura nu a oferit și alte detalii despre identitatea acuzatului. Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, din 3 noiembrie 2017, inculpatul a fost recunoscut vinovat și condamnat la 3 ani închisoare, cu suspendare, fiind eliberat din arest.

Considerând sentința prea blândă, procurorii au contestat-o, iar recent, Curtea de Apel Chișinău a admis apelul procurorului, inculpatul fiind condamnat la 3 ani închisoare, cu executare. Decizia Curții de Apel este executorie, însă poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție, precizează Serviciul de presă al Procuraturii Generale. 

Lasă un comentariu