Evenimentul zilei

Vi12142018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Justiția nu s-a reformat încă, dar cel puțin se digitalizează: dosarele vor fi gestionate electronic

Justiția nu s-a reformat încă, dar cel puțin se digitalizează: dosarele vor fi gestionate electronic

14 Februarie 2018 - 

Ministerul Justiției anunță că, la Judecătoria Chișinău, va fi implementat un sistem electronic de gestionare a dosarelor.

 

Sistemul informațional e-Dosar judiciar va permite formarea și administrarea dosarului electronic cu accesul securizat al părților. Astfel, va fi posibilă depunerea electronică a cererilor de chemare în judecată, semnarea electronică a actelor, prezentarea probelor, distribuirea materialelor anexate la dosar, citarea electronică a părților, coordonarea agendei ședințelor de judecată cu participanții la proces, efectuarea electronică a plății taxei de stat și altele.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a acceptat aplicarea dosarului electronic în Judecătoria Chișinău, la propunerea ministrului Justiției, Alexandru Tănase.

După testarea funcționalității, dosarul electronic va fi extins la toate instanțele din țară. Elaborarea acestui sistem a fost achitată din contul surselor bugetare, în sumă de 3,78 milioane lei.

 

 

Lasă un comentariu