Evenimentul zilei

Lun12172018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Condamnat la 20 de ani de pușcărie pentru omor

Condamnat la 20 de ani de pușcărie pentru omor

15 Februarie 2018 - 
Poză simbol Poză simbol

Un locuitor al raionului Străşeni, achitat anterior, a fost condamnat la ani grei de închisoare pentru comiterea omorului unui consătean.

Potrivit rechizitoriului, în ianuarie 2015, inculpatul, din interes material, a pătruns în casa unui consătean, la care muncea cu ziua, căruia i-a aplicat multiple lovituri cu un cuţit, victima decedând în urma leziunilor grave cauzate.

În decembrie 2015, instanţa de fond l-a achitat pe inculpat, pe motiv că fapta nu a fost săvârşită de acesta. Sentinţa a fost atacată de către procuror la Curtea de Apel Chişinău, care a solicitat casarea acesteia cu rejudecarea cauzei, însă apelul procurorului a fost respins. 

Astfel, în februarie 2017, procurorii au contestat decizia Curţii de Apel la Curtea Supremă de Justiţie, care a dispus rejudecarea cauzei în alt complet de judecată.

Recent, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, inculpatul a fost condamnat pentru comiterea omorului intenţionat săvârşit cu deosebită cruzime la 20 de ani de detenţie în penitenciar de tip închis.

Decizia poate fi contestată.

Lasă un comentariu