Evenimentul zilei

Mie12122018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Un militar și complicele său, condamnați pentru furt și tentativă de evadare

Un militar și complicele său, condamnați pentru furt și tentativă de evadare

16 Februarie 2018 - 

Un militar și complicele său au fost condamnați la câte 7 ani de închisoare după ce au jefuit un bărbat. 

Potrivit probelor, în februarie 2017, un militar în termen, a părăsit samovolnic teritoriul unităţii militare situată în municipiul Chişinău. Câteva zile mai târziu, militarul, împreună cu un complice, fiind mascaţi cu cagule pe cap, au pătruns în locuinţa unui bărbat pe care l-au imobilizat cerându-i bani. În continuare, atacatorii au sustras din casa victimei bani şi bunuri estimate la aproximativ 60.000 de lei, după care au părăsit locul infracţiunii.

La sfârşitul lunii martie 2017, inculpaţii aflându-se în arest preventiv, în timpul escortării pentru verificarea declaraţiilor la faţa locului au încercat să evadeze, complicele militarului reuşind să se eschiveze de la organul de urmărire penală.

În august 2017, instanţa de fond i-a condamnat pe inculpaţi la pedepse non privative de libertate, însă procurorul a contestat sentinţa pe motivul blândeţii acesteia. Astfel, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, inculpaţii au fost condamnaţi la câte 7 ani de închisoare în penitenciar de tip închis.

Decizia este cu drept de atac.

Lasă un comentariu