Evenimentul zilei

Lun12172018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Un deținut al Penitenciarului din Bălți, condamnat pentru escrocherie comisă de după gratii

Un deținut al Penitenciarului din Bălți, condamnat pentru escrocherie comisă de după gratii

27 Februarie 2018 - 

Un deţinut al Penitenciarului din Bălţi a fost condamnat pentru escrocherie în proporţii considerabile, comisă după gratii.

Potrivit probelor administrate de procurori, în iunie 2016, ispăşindu-şi pedeapsa pentru o infracţiune similară, deţinutul a făcut cunoştinţă cu o tânără prin telefon. În continuare, prin înşelăciune şi abuz de încredere, inculpatul i-a comunicat victimei că are nevoie de bani  pentru a se elibera înainte de termen din detenţie. 

Astfel, cunoscând că tatăl victimei are aparataj muzical, inculpatul a convins tânăra să-i împrumute aparatajul în valoare de 44.000 de lei, acesta fiind ulterior preluat de o persoană terţă. După ce a înţeles că a fost deposedată de bunuri, tânăra a anunţat oamenii legii.

Fiind audiat de procurori, deţinutul, în vârstă de 21 de ani, şi-a recunoscut pe deplin vinovăţia.

Prin sentinţa Judecătoriei Drochia, sediul Glodeni, inculpatul a fost condamnat la 3 ani de închisoare, iar pedeapsa definitivă fiindu-i stabilită de 6 ani. Prin aceeaşi sentinţă s-a dispus încasarea de la inculpat în folosul părţii vătămate a sumei prejudiciului material cauzat prin infracţiune.

Sentinţa este cu drept de atac.

Lasă un comentariu