Evenimentul zilei

Mie12122018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție O fostă judecătoare crede că a găsit un chilipir cu un ex-procuror. Vezi ce sumă pretinde de la acesta din urmă

O fostă judecătoare crede că a găsit un chilipir cu un ex-procuror. Vezi ce sumă pretinde de la acesta din urmă

27 Februarie 2018 - 

Fosta judecătoare Lilia Vasilevici pretinde de la fostul procuror al municipiului Chișinău Ion Diacov despăgubiri de 240 de mii de lei într-un dosar deschis pentru defăimare. Ion Diacov acuză abateri de înregistrare a dosarului și spune că instanța de judecată trebuia să refuze punerea lui pe rol, întrucât a fost depășit termenul în care putea fi deschis.

Într-o conferință de presă, Ion Diacov a spus că declarațiile pentru care a fost acționat în judecată și pe care Lilia Vasilevici le consideră defăimătoare au fost făcute în cadrul unor conferințe de presă în anii 2013-2014. Deși, procedural, magistrata putea să-l acționeze în judecată în termen de 20 de zile, a făcut-o abia la un an distanță.

Fostul procuror mai spune că despăgubirile pe care le pretinde Lilia Vasilevici ar fi fost calculate luând în considerare veniturile salariale pe care magistrata le-a ratat după ce a fost demisă prin decizia Consiliului Superior al Magistraturii. 

„Stați oleacă, da ce eu am eliberat-o din funcție? CSM a eliberat-o. Ea a atacat până la Curtea Supremă de Justiție, a trecut toate instanțele. Toți au recunoscut că a fost corect eliberată”, a spus ex-procurorul.

Ion Diacov a supus criticii activitatea fostei judecătoare, menționând că a emis decizii care, după ce au fost atacate în instanțele superioare, au fost anulate. Republica Moldova, din cauza Liliei Vasilevici, a pierdut mai multe dosare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, a mai spus Ion Diacov, care crede că magistrata a fost promovată în funcție pe criterii politice și că în activitatea sa a executat comenzi politice.

Ion Diacov suspectează că cineva are avea interes ca Lilia Vasilevici să revină în sistem, iar dosarul în care este învinuit de defăimare ar face parte din același scenariu. „Într-un stat normal, unde justiția activează în interesul cetățenilor, demult trebuia deschis dosar penal pentru acțiunile sale”, a spus fostul procuror. 

 

Lasă un comentariu