Evenimentul zilei

Ma01222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Un tânăr din Rîșcani, condamnat la ani grei de pușcărie pentru omorul unui consătean

Un tânăr din Rîșcani, condamnat la ani grei de pușcărie pentru omorul unui consătean

28 Februarie 2018 - 
Poză simbol Poză simbol

Un locuitor al raionului Rîşcani a fost condamnat la ani grei de închisoare pentru omorul unui consătean.

Potrivit probelor acumulate de procurori, în aprilie 2017, inculpatul, aflându-se în ospeţie la consăteanul său, împreună cu doi amici, au consumat băuturi alcoolice. În continuare, agresorul, a luat la bătaie gazda, după care l-a electrocutat cu un cablu electric şi l-a strangulat. Toate acţiunile ilegale ale inculpatului au avut loc în prezenţa celorlalţi doi oaspeţi, care au lăsat victima fără ajutor, aceasta decedând în propria casă în urma leziunilor grave cauzate.

Recent, inculpatul, în vârstă de 19 ani, care a comis omorul, a fost condamnat la 20 ani de închisoare, iar pentru că recent mai fusese condamnat pentru vătămare corporală, prin cumul parţial de pedepse i-a fost stabilită pedeapsa definitivă – 24 ani de închisoare.  

Ceilalţi doi bărbaţi au fost condamnaţi pentru lăsare în primejdie, care a provocat decesul victimei la câte 2 ani de închisoare fiecare. Prin aceeaşi sentinţă s-a dispus încasarea de la inculpaţi în beneficiul succesorului părţii vătămate a sumei de 250.000 de lei drept prejudiciu moral cauzat prin infracţiune.

Sentinţa este cu drept de atac.

Lasă un comentariu