Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Şapte persoane, reţinute pentru spălare de bani în proporţii deosebit de mari

Şapte persoane, reţinute pentru spălare de bani în proporţii deosebit de mari

05 Martie 2018 - 

Șapte persoane au fost reținute de oamenii legii pentru spălare de bani, iar în privinţa unei alte persoane se întreprind acţiuni pentru identificarea locului aflării acesteia.

Potrivit procurorilor, unul dintre învinuiţi, deţinând cota de participare de 60% în cadrul unei firme, specializate în distribuţia combustibilului, de comun cu alţi şapte complici, concomitent, având calitate de director al altui agent economic, cu acelaşi gen de activitate şi utilizând resursele financiare şi administrative ale întreprinderii pe care o gestiona, a convertit şi a transferat bunurile de la un agent economic la altul.

Procurorii Anticorupţie au stabilit că persoanele implicate, în perioada anilor 2012 - prezent, urmăreau scopul obţinerii controlului şi în unele cazuri, dobândirea proprietăţii asupra staţiilor PECO ce aparţineau unei întreprinderi mixte cu capital străin. 

Toate aceste acţiuni erau întreprinse în vederea organizării activităţii neîntrerupte, utilizând surse financiare, provenienţa cărora fiind necunoscută, intenţionând tăinuirea şi deghizarea naturii şi originii proprietăţii reale ale acestora, le-au reînregistrat de pe compania cu capital străin pe alte companii afiliate bănuiţilor.

Ulterior, companiile pe care erau reînregistrare proprietăţile reale au încheiat cu o altă firmă, special creată în acest sens, contracte potrivit cărora staţiile PECO, care anterior au aparţinut unei companii, sunt utilizate pentru comercializarea produselor petroliere şi altor mărfuri de consum, sub o altă marcă comercială.

Este de menţionat că deşi pentru doi ani consecutiv firma unuia dintre bănuiţi a declarat venituri de peste 940 de milioane de lei, valoarea impozitelor achitate la buget, au constituit puţin peste 7 milioane de lei, adică doar 0,7%. 

Oamenii legii au  efectuat peste 30 percheziţii in diferite locaţii – domiciliu,  automobile, birouri. În cadrul percheziţiilor au fost ridicate 309.500 de lei, 57.700 de euro, 41.000 de dolari, 50.000 de lire sterline, un pistol şi o armă de vânătoare asupra cărora nu au putut fi prezentate documente de port armă, documente contabile şi alte bunuri ce au importanţă pentru justa soluţionare a cauzei.

 

Lasă un comentariu