Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Un bărbat va compărea pe banca acuzaților pentru contrabandă cu hașiș

Un bărbat va compărea pe banca acuzaților pentru contrabandă cu hașiș

07 Martie 2018 - 

Un bărbat în vârstă de 38 de ani va compărea pe banca acuzaților. Procuratura a finalizat urmărirea penală cu expedierea în instanţa de judecată a cauzei penale privind învinuirea de săvârşirea contrabandei cu haşiş în proporţii deosebit de mari, comisă în cadrul unei organizaţii criminale.

Figurantul, în comun cu alţi complici, îşi desfăşura activitatea criminală atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi în afara ei, prin intermediul tehnologiilor moderne de comunicare (Viber, Skype, WhatsApp etc). Organizaţia criminală avea drept scop acumularea surselor băneşti ilegale rezultate din transportarea substanţelor narcotice pe mai multe trasee în Federaţia Rusă şi comercializarea acestora.

În continuare, ajungând în Federaţia Rusă, automobilele cu substanţe narcotice conduse de membri ai organizaţiei criminale se îndreptau spre Moscova, unde alţi membri ai asociaţiei descărcau drogurile şi le păstrau în locuri special amenajate (garaje arendate), după care le comercializau în cantităţi mai mici cumpărătorilor permanenţi sau le transportau în alte regiuni ale ţării.

În speţă, la începutul anului 2010, după ce alt complice a organizat transportarea prin contrabandă din Spania în Republica Moldova a 25 de kg de haşiş, făptuitorul, împreună cu altă persoană, s-a deplasat la un garaj din Chişinău, unde au camuflat cele 25 de kg de haşiş în rama automobilului său, care era reutilat prin construcţie şi adaptat pentru camuflarea şi transportarea drogurilor.

Tot el, fiind la volanul automobilului indicat, a transportat substanţele narcotice spre Federaţia Rusă, traversând frontiera de stat prin teritoriul din stânga Nistrului.

Dacă vinovăţia acestuia pentru fapta imputabilă va fi demonstrată în procesul de judecată, bărbatul riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

Lasă un comentariu