Evenimentul zilei

Vi04192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Un taximetrist, trimis în judecată pentru provocarea unui accident, soldat cu decesul unei persoane

Un taximetrist, trimis în judecată pentru provocarea unui accident, soldat cu decesul unei persoane

03 Aprilie 2018 - 

Un taximetrist a fost trimis în judecată pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare care a provocat din imprudenţă decesul unei persoane. Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală. 

Tragedia s-a produs pe 28 februarie, la intersecţia bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt cu strada Serghei Lazo. Inculpatul, care se deplasa la volanul unui taxi, având o pasageră în salon, a ignorat culoarea roşie a semaforului, intrînd cu viteză în intersecţie, moment în care a fost tamponat de un troleibuz care circula regulamentar.

Impactul a fost atît de puternic, încât pasagera care se afla pe bancheta din spate a maşinii de taxi, a decedat, iar taximetristul a fost transportat în stare gravă la spital.

Dacă va fi găsit vinovat, inculpatul riscă de la 3 la 7 ani închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de pînă la 4 ani.

Lasă un comentariu