Evenimentul zilei

Vi04192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Republica lui Ivan. Funcționari corupți din R. Moldova au falsificat Registrul de Stat al Populației, punându-se rău cu Interpolul și cu FBI

Republica lui Ivan. Funcționari corupți din R. Moldova au falsificat Registrul de Stat al Populației, punându-se rău cu Interpolul și cu FBI Recomandat

05 Aprilie 2018 - 

„Creierul” scandalului de corupție „Emarsa” a fugit din Spania, iar alarma Interpolului s-a declanșat la nivel mondial. Fugarul s-a ascuns în Republica Moldova, în casa unui preot din Chișinău sub o identitate falsă. Avea să fie prins, dar banii l-au salvat – până într-o zi. În final, „creierul” a fost capturat pe strada Libertății dintr-o localitate aflată pe malul drept al Nistrului.

Într-o anchetă publicată pe site-ul rise.md, e menționat că în aceeași direcție a fugit și un cuplu american investigat de FBI pentru fraudă bancară și spălare de bani. Autoritățile din SUA au emis un mandat de arestare pe numele lor, însă funcționari corupți din Republica Moldova au falsificat Registrul de Stat al Populației și le-au oferit acestora pașapoarte cu identități false, valabile în toată lumea.

Pe urmele lor au călătorit și un interlop din Kazahstan condamnat pentru trafic de droguri, un rus investigat la Moscova pentru escrocherie, dar și alți infractori străini care rămân și astăzi în zona de anonimat.

Roca Samper Jorge Ignacio a dispărut din vizorul autorităților spaniole în 2011. Acesta s-a ascuns în Republica Moldova sub un alt nume. Gheorghii Botnari, născut pe 7 februarie 1970, în Republica Moldova, este numele fals al omului de afaceri spaniol. Roca a obținut ilegal cetățenia moldovenească contra sumei de 10.000 de euro. Doi intermediari moldoveni și angajați corupți de la o secție de eliberare a documentelor din Chișinău l-au ajutat pe spaniol să-și perfecteze actele, falsificând Registrul de Stat al Populației din Republica Moldova. Investigația integrală poate fi citită AICI.  

 

Lasă un comentariu