Evenimentul zilei

Lun03252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Procuratura Generală, sesizată pentru instigarea la ură și violență la adresa unioniștilor

Procuratura Generală, sesizată pentru instigarea la ură și violență la adresa unioniștilor

11 Aprilie 2018 - 

Avocatul Poporului s-a adresat, miercuri, către Procuratura Generală și Inspectoratului General de Poliție cu solicitarea de a interveni în regim de urgență în cazul postărilor pe un grup de Facebook ce instigau la ură și violențe împotriva unioniștilor, însoțite de imagini a unei siluete umane spânzurate care avea atârnată de gât o plăcuță cu inscripția „unire”.

Avocatul Poporului a cerut intervenița organelor legii pentru retragerea postării menționate de pe rețeaua de socializare și să întreprindă acțiuni conforme normelor legislației naționale pentru stoparea unui astfel de comportant cu risc de degenerare.

 

Avocatul poporului, Mihail Cotorobai, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu plasarea pe o rețea de socializare, a postării menționate cu un conținut instigator la ură și violență.

El consideră deosebit de periculoase astfel de mesaje care incită la excluderea unor grupuri de persoane, la violență asupra unor persoane sau grupuri de persoane, propagă anumite stereotipuri și generează ură și dezbinare între oameni.

Potrivit acestuia, discursul de ură în mediul online este foarte periculos și solicită o atenție sporită din partea autorităților din perspectiva efectului multiplu pe care îl poate avea internetul. Asemenea acțiuni ar putea degenera în infracțiuni motivate de ură sau pot provoca tensiuni sociale și chiar separa societatea. 

Lasă un comentariu