Evenimentul zilei

Mie03272019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Un ucrainean, condamnat la 5 ani de închisoare pentru fraudă informatică. Va plăti despăgubiri de 280 de mii de lei

Un ucrainean, condamnat la 5 ani de închisoare pentru fraudă informatică. Va plăti despăgubiri de 280 de mii de lei

13 Aprilie 2018 - 

Un bărbat originar din Ucraina a fost recunoscut vinovat de săvârşirea infracţiunii de acces neautorizat la reţelele şi serviciile de telecomunicaţii, precum şi fraudă informatică, fiind condamnat de Judecătoria Chişinău (sediul Centru) la 5 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. 

Prin sentinţă, a fost admisă şi acţiunea civilă privind încasarea prejudiciului material de peste 280.000 de lei, cauzat prin infracţiune companiei de telecomunicaţii.

Inculpatul a fost acuzat de săvârşirea accesului neautorizat la reţelele şi serviciile de telecomunicaţii ale unei companii publice de telecomunicaţii din Republica Moldova, restricţionarea accesului la datele informaţionale internaţionale, efectuarea terminaţiilor neautorizate ale traficului voce local şi internaţional, precum şi fraudă informatică, cu cauzarea unor daune în proporţii deosebit de mari operatorului de telecomunicaţii.

În acest context, se recomandă persoanelor să nu accepte instalarea la domiciliu a dispozitivelor utilizate la efectuarea terminaţiilor ilegale ale traficului voce internaţional şi local, acţiuni care duc la cauzarea prejudiciilor companiilor de telecomunicaţii şi sunt pasibile răspunderii penale.

Lasă un comentariu