Evenimentul zilei

Vi04192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție VIDEO// BREAKING NEWS: Fostul președinte al României, Ion Iliescu, pus sub acuzare în dosarul Revoluției

VIDEO// BREAKING NEWS: Fostul președinte al României, Ion Iliescu, pus sub acuzare în dosarul Revoluției Recomandat

17 Aprilie 2018 - 
VIDEO// BREAKING NEWS: Fostul președinte al României, Ion Iliescu, pus sub acuzare în dosarul Revoluției PC: Digi24

Primul președinte al României, după Revoluția din 1989, Ion Iliescu, s-a prezentat marți la Parchetul General din București, unde a fost citat pentru a i se aduce la cunoştinţă că pe numele lui a fost începută urmărirea penală în dosarul „Revoluţiei” pentru săvârşirea infracţiunii contra umanităţii.

Media

video credit: Digi24

Anchetatorii susțin că dețin dovezi clare care arată că a fost vorba mai mult despre lovitură de stat. Declanşarea şi executarea diversiunii militare din seara zilei de 22 decembrie 89 a fost cauza principală a numeroaselor decese, vătămări corporale şi distrugeri survenite.

În data de 13 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis a dat aviz favorabil cererii procurorilor de urmărire penală pe numele lui Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, relatează Digi 24.

Pe 18 decembrie 2017, Parchetul Militar anunţa că, în urma administrării de probe în dosarul „Revoluţiei”, concluzia anchetatorilor este că în decembrie 1989 nu a existat vid de putere.

Procurorul militar Marian Lazăr declara atunci că a existat o diversiune militară începând cu seara zilei de 22 decembrie 1989, aceasta fiind principala cauză a numeroaselor decese, vătămări corporale şi distrugeri.

În plus, procurorii au identificat, inclusiv prin probe testimoniale, sursa sunetului cu efect de panică (emis la data de 21 decembrie 1989, în timpul discursului lui Nicolae Ceauşescu), care a contribuit, alături de alte elemente, la dezorganizarea mitingului din Piaţa Palatului şi la declanşarea protestelor în Bucureşti.

 

 

Lasă un comentariu