Evenimentul zilei

Mie10242018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Alerta falsă cu bombă de la Judecătoria Chişinău: Un avocat şi concubina acestuia puşi sub învinuire. CE pedeapsă riscă

Alerta falsă cu bombă de la Judecătoria Chişinău: Un avocat şi concubina acestuia puşi sub învinuire. CE pedeapsă riscă

26 Aprilie 2018 - 

Procuratura municipiului Chişinău i-a pus sub învinuire pe un avocat, care împreună cu concubina acestuia ar fi comis „comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”.

Incidentul a avut loc pe 10 aprilie, cînd o persoană a anunţat că sediul Centru al Judecătoriei Chișinău este minat. Imediat, toate persoanele aflate în clădire au fost evacuate, activitatea instituţiei de stat fiind periclitată preţ de mai mult timp. După câteva ore de cercetări, specialiştii Centrului Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare nu au depistat vreun dispozitiv explozibil în clădire. 

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală, procurorii stabilind autorii alertei false cu bombă. Aceştia s-au dovedit a fi un avocat din capitală, împreună cu concubina acestuia. Cei doi au fost reţinuţi, iar fiind audiaţi  - ambii şi-au recunoscut vina.

Potriviti declaraţiilor, după ce au consumat împreună băuturi spirtoase, cei doi au decis să găsească o modalitate de a amâna şedinţa judiciară care urma să aibă loc la Judecătoriei Chişinău, sediul Centru. Astfel, după ce au procurat o cartelă SIM, învinuiţii s-au deplasat în parcul „Valea Morilor”, unde concubina avocatului a apelat serviciul 902 și a comunicat despre prezența unui dispozitiv explozibil la sediul instanţei de judecată, ulterior, aruncînd cartela SIM în lac. 

Până la expirarea termenului de reţinere preventivă pentru 72 de ore, procurorii urmează să decidă asupra necesităţii aplicării, în privinţa celor doi, a măsurii preventive.

Pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism, legislaţia prevede amendă de până la 42.500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Lasă un comentariu