Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Când vom avea și noi astfel de justiție? Unui fost președinte, deja încarcerat, i se mai aduc niște capete de acuzare

Când vom avea și noi astfel de justiție? Unui fost președinte, deja încarcerat, i se mai aduc niște capete de acuzare

01 Mai 2018 - 

Parchetul brazilian i-a inculpat pentru corupţie şi spălare de bani pe fostul şef de stat Luiz Inacio Lula da Silva (2003-2010) şi pe preşedintele formaţiunii acestuia, Partidul Muncitorilor (PT, de stânga), Gleisi Hoffmann, într-un nou dosar referitor la mită oferită de grupul de construcţii BTP Odebrecht, transmite AFP.

„Originea faptelor infracţionale datează din 2010, când societatea de construcţii Odebrecht i-a promis lui Lula, pe atunci preşedinte, o donaţie de 40 milioane de dolari în schimbul unor decizii politice favorabile grupului”, a informat luni parchetul, într-un comunicat.

În dosarul parchetului, bazat pe mărturiile unor şefi ai Odebrecht în cadrul operaţiunii „Lava Jato”, mai sunt vizaţi doi foşti miniştri de finanţe ai lui Lula, Antonio Palocci şi Paulo Bernardo, precum şi omul de afaceri Marcelo Odebrecht.

Lula, Hoffmann, Bernardo şi Palocci au fost deja acuzaţi de parchet în septembrie de deturnare de fonduri ale societăţii de stat Petrobras.

La 7 aprilie, Lula a început să ispăşească o pedeapsă de 12 ani de detenţie pentru corupţie pasivă şi spălare de bani, pentru că a primit un apartament în schimbul unor favoruri politice, o acuzaţie pe care fostul preşedinte o respinge.

Lula, care continuă să fie favorit în sondaje pentru alegerile prezidenţiale din octombrie, în pofida încarcerării ale, este inculpat în alte şase dosare, scrie Agerpres.

 

Lasă un comentariu