Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Promiteau obținerea „fără probleme” a permiselor de conducere: Doi bărbați, trimiși pe banca acuzaților pentru trafic de influență

Promiteau obținerea „fără probleme” a permiselor de conducere: Doi bărbați, trimiși pe banca acuzaților pentru trafic de influență

03 Mai 2018 - 

Procuratura Anticorupție anunță despre transmiterea în judecată a unui dosar penal în privința  a două persoane, învinuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. 

Potrivit procurorilor, un bărbat a fost documentat în cadrul a două episoade în care, susținând că ar avea influenţă asupra persoanelor publice din cadrul Secției Calificare a Conducătorilor Auto a ÎS „CRIS Registru”, a promis unor cetățeni să faciliteze susţinerea examenelor de obținere a permiselor auto (probele teoretică și practică), în schimbul unor sume de 350 și respectiv, 400 de euro.

Organizatorul, a pus la cale o schemă prin care, un complice al său, fost polițist, acționând în baza unei înțelegeri prealabile, se întâlnea cu solicitanții permiselor de conducere la sediul Secției Calificare a Conducătorilor Auto, anunțându-i că în ziua respectivă nu va fi posibilă susținerea probelorde examen, dar în scurt termen îi telefona asigurându-i că problema e rezolvată și permisele de conducere a acestora vor fi eliberate în regim prioritar.

Prin urmare, dacă cei doi complici vor fi găsiți vinovați de către instanța de judecată,  pentru cumpărarea, și respectiv vânzarea traficului de influență, aceștia riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 2.000 la 3.000 de u.c. sau cu închisoare de pînă la 5 aniși respectiv -amendă în mărime de la 3.000 la 4.000 u.c. sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Lasă un comentariu