Evenimentul zilei

Sam08082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție 9 dosare de trafic de influență pentru obținerea permiselor de conducere, deferite justiției

9 dosare de trafic de influență pentru obținerea permiselor de conducere, deferite justiției

04 Mai 2018 - 
Poză simbol Poză simbol

Procuratura Anticorupție anunță despre finisarea urmăririi penale și transmiterea spre examinare în instanța de judecată a 9 dosare în privința unor cetățeni învinuiți de trafic de influență. 

Potrivit procurorilor, în vara anului 2017, învinuiții, fiind cursanți ai unei școli auto din orașul Călărași și candidați pentru obținerea permisului de conducere, acționând cu intenție directă, au oferit directorului școlii auto, mijloace bănești în sume cuprinse de la 300 la 700 de euro. Ultimul susținea că are influență asupra membrilor comisiei de examinare din cadrul Secției înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto Ungheni din cadrul DIÎMT și CCA a ÎS „CRIS „Registru” și îi va determina să acorde calificativul „admis” la proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere.

Prin urmare, prin acţiunile sale intenționate, învinuiții au săvârșit infracțiunea de trafic de influență, adică au dat bani unei persoane, care susținea că are influenţă asupra unei persoane publice pentru a o face să îndeplinească acţiuni în exercitarea funcţiei sale, indiferent dacă asemenea acţiuni au fost sau nu săvârşite, riscând o pedeapsă cu amendă în mărime de la 2.000 la 3.000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 3 ani.

De asemenea, procurorii examinează și acțiunile directorului școlii, pe numele căruia a fost pornit un dosar penal, în care acesta are calitatea de învinuit.

Lasă un comentariu