Evenimentul zilei

Sam01192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Procurorii DNA cer trei ani de închisoare pentru fost premier al României. VEZI despre cine este vorba

Procurorii DNA cer trei ani de închisoare pentru fost premier al României. VEZI despre cine este vorba

08 Mai 2018 - 

Procurorii DNA au cerut, marți, o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la ultimul termen al dosarului în care fostul premier al României, actualmente șeful Senatului, este judecat pentru mărturie mincinoasă.

Procurorii îl acuză pe acesta că a ascuns adevărul în legătură cu implicarea omului de afaceri, Remus Truică, și a foștilor săi consultanți israelieni, în retrocedarea unor terenuri către Paul al României.

Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

În apărarea sa, Tăriceanu a declarat că acuzaţiile pe care i le aduc procurorii DNA ''se bazează pe mistificări şi contradicţii grave''. "Toate declaraţiile pe care le-am făcut au fost făcute sincer, cu bună credinţă. Mă consider nevinovat şi nu am dorit să îngreunez cercetarea penală sau tragerea la răspundere a inculpaţilor. Acuzaţiile se bazează pe mistificări şi contradicţii grave”, a declarat Tăriceanu.

 

Călin Popescu Tăriceanu a fost premier al Românieiîntre 28 decembrie 2004 și 22 decembrie 2008, președinte al Partidului Național Liberal din 2005 până în 2009. 

Lasă un comentariu