Evenimentul zilei

Sam01192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție VIDEO// Șefa DNA Laura Kovesi, despre cele mai corupția din sistemul de sănătate din România

VIDEO// Șefa DNA Laura Kovesi, despre cele mai corupția din sistemul de sănătate din România

09 Mai 2018 - 

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a realizat un studiu privind corupția din sistemul medical din România pe baza datelor culese între 2015 și 2017 și a identificat cinci zone unde se dă și se ia mită în sistemul de sănătate din România.

Media

video credit: TVR

Managerii de spitale iau comisionae chiar și de 20% din valoarea contractelor de achiziții de medicamente sau aparatură medicală. Mita se dă şi la angajările din sistemul medical, pentru autorizarea farmaciilor sau când oamenii vor să se pensioneze pe caz de boală.

Datele au fost prezentate de către șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, care a vorbit despre un sondaj la nivel european ce atestă că 68% dintre români percep corupţia ca fiind unul din fenomenele care le afectează viaţa de zi cu zi, spre deosebire de media europenilor care percep acest lucru doar în proporție de 25 la sută.

 

În cazul României, sistemul de sănătate a fost menţionat de 58% dintre cei chestionaţi ca fiind domeniul cel mai afectat de corupţie, faţă de doar 31% la nivelul Uniunii Europene.

Lasă un comentariu