Evenimentul zilei

Mie02202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Un tânăr din capitală, deferit justiției pentru că a oferit mită unui polițist

Un tânăr din capitală, deferit justiției pentru că a oferit mită unui polițist

26 Iunie 2018 - 

Procuratura Anticorupție a transmis în judecată cauza penală în privința unui tânăr din Chișinău, învinuit de săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 325 alin. (1) din Codul penal. Temei pentru pornirea urmăririi penale a servit denunțul polițistului implicat.

Potrivit materialelor cauzei penale s-a constatat că, un specialist al Serviciului supraveghere tehnică și circulație rutieră al Direcției de Poliție a Capitalei, a denunțat acțiunile ilegale ale unui tânăr, care aflându-se în biroul de serviciu al polițistului, i-a oferit acestuia mijloace bănești în sumă de 15.000 de ruble rusești (echivalentul a 4.230 de lei, conform cursului oficial a BNM). 

În schimbul banilor, tânărul solicita să nu fie documentat pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate produsă de substanțe stupefiante, constatată prin expertiza efectuată în urma producerii accidentului rutier, în care acesta fusese implicat.

De menționat că, învinuitul nu și-a recunoscut vina, refuzând să facă declarații, iar dacă instanța îl va găsi vinovat de comiterea infracțiunii de corupere activă, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani, cu amendă în mărime de la 2.000 la 4.000 de unităţi convenţionale.

Lasă un comentariu