Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție DIICOT a început urmărirea penală in rem în cazul plângerii împotriva premierului Dăncilă

DIICOT a început urmărirea penală in rem în cazul plângerii împotriva premierului Dăncilă

28 Iunie 2018 - 

Nimeni nu este mai presus de lege! În România, spre deosebire de Republica Moldova, aceasta e o realitate pe care au simțit-o pe propria piele mai mulți înalți demnitari. 

DIICOT a început ancheta in rem („cu privire la faptă”) în cazul plângerii penale împotriva premierului Dăncilă, informează Digi 24. Demersul procurorilor are loc ca urmare a plângerii penale depuse de liderul liberal Ludovic Orban a împotriva Vioricăi Dăncilă.  

Pe 17 mai, președintele PNL, Ludovic Orban, a depus plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea pentru comiterea mai multor infracțiuni, de la înaltă trădare, divulgarea de informații secrete de stat și uzurparea funcției publice. 

Plângerea penală o vizează pe premierul Viorica Dăncilă pentru patru infracțiuni: uzurparea funcției, prezentarea cu rea credință de informații președintelui României, înaltă trădare și divulgarea de informații secrete de stat.

În ceea ce-l privește pe liderul PSD, plângerea vizează doar infracțiunea de divulgare de informații secrete. 

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus trimiterea la DIICOT a plângerii formulate de preşedintele PNL.

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu