Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Un poliţist şi mama sa, deferiţi justiţiei pentru escrocherii de proporţii

Un poliţist şi mama sa, deferiţi justiţiei pentru escrocherii de proporţii Recomandat

29 Iunie 2018 - 

Un ofiţer superior de sector din cadrul Inspectoratului de Poliţie Centru al Direcţiei de Poliţie municipiul Chişinău, împreună cu mama acestuia, vor compărea pe banca acuzaţilor pentru escrocherie, cauzare de daune în proporţii deosebit de mari. 

Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul penal de învinuire a celor doi în instanța de judecată.

Potrivit probatoriului, în intervalul anilor 2016–2017, primind spre examinare plângerile unui bărbat care reclama acţiunile ilegale ale vecinului de bloc, poliţistul, folosind abuzând de situaţia de serviciu, a pus la cale o schemă criminală pentru a-l deposeda pe denunţător de propriul apartament, antrenând-o în toată „afacerea” pe propria mamă.

Astfel, dobândind încrederea petiţionarului de a-i soluţiona conflictul cu vecinul, poliţistul a intrat în posesia cărţii de imobil care atesta dreptul de proprietate al bărbatului asupra apartamentului în care acesta locuia, iar ulterior, şi a celorlalte acte. Apoi, prin înşelăciune, cei doi au dus bărbatul la notar, unde l-au obligat să semneze contractul de vânzare-cumpărare a imobilului ce-i aparţinea cu drept de proprietate.

De notat că bărbatul suferea de o maladie psihică cronică, iar sectoristul cu mama sa au profitat de acest fapt, impunându-l să semneze tranzacţia şi deposedând, prin înşeleciune, bărbatul de un apartament cu două camere, în centrul capitalei, estimat la 330 de mii de lei.

În prezent, inculpaţii au interdicţia de a părăsi ţara, iar procurorii au dispus aplicarea sechestrului pe apartamentul respectiv pentru asigurarea restituirii prejudiciului cauzat victimei. Concomitent, procurorii verifică şi legalitatea acţiunilor notarului care a autentificat respectiva tranzacţie imobiliară.

Pentru asemenea acţiuni, legislaţia prevede închisoare de 8 până la 15 ani.

 

Lasă un comentariu