Evenimentul zilei

Sam02162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Un cuplu din capitală, condamnat la ani grei de pușcărie pentru trafic de ființe umane

Un cuplu din capitală, condamnat la ani grei de pușcărie pentru trafic de ființe umane

02 Iulie 2018 - 

Un cuplu din capitală a fost condamnat la 13 ani şi 6 luni, şi, respectiv, 9 ani închisoare pentru trafic de fiinţe umane. 

Procuratura municipiului Chişinău a demonstrat că în perioada anilor 2014 - 2015, inculpaţii, sub promisiunea unui loc de muncă bine plătit, au racolat şase tinere din familii vulnerabile, pe care le-au transportat şi obligat să se prostitueze în oraşul Istanbul din Turcia. Alte două victime au fost recrutate şi exploatate sexual pe teritoriul Republicii Moldova.

Un alt cuplu a ajuns recent după gratii fiind condamnat pentru acţiuni similare la 8 şi, respectiv, 7 ani de detenţie. Potrivit procurorilor, inculpaţii au identificat, recrutat şi organizat plecarea unei tinere în Cipru, unde aceasta urma să presteze servicii sexuale contra plată. Acţiunile acestora însă au fost zădărnicite pe Aeroportul Internaţional Chişinău, când inculpaţii au fost reţinuţi.

Sentinţele sunt cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Lasă un comentariu