Evenimentul zilei

Ma03192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Delapidări de peste 8 milioane de lei. Ex-factori de decizie ai ÎM „Apă Canal Bălți”, trimiși în judecată

Delapidări de peste 8 milioane de lei. Ex-factori de decizie ai ÎM „Apă Canal Bălți”, trimiși în judecată Recomandat

02 Iulie 2018 - 

Ex-factori de decizie ai ÎM ,,Regia Apă-Canal-Bălți”au fost trimiși în judecată pentru delapidări de peste 8 milioane de lei.

Pe banca acuzaților vor compărea fosta contabilă-șefă, contabila pe materiale a ÎM ,,Regia Apa-Canal-Bălți” și doi reprezentanți ai persoanelor juridice, care, în complicitate, în perioada anilor 2011-2016, au comis mai multe fapte de delapidări în proporții mari, care depășesc în total suma de 8 000 000 lei, precum și neglijență în serviciu la casarea neîntemeiată în contabilitate a materialelor în lipsa documentelor confirmative, efectuând și falsuri în acte publice ce țin de redarea în contabilitate a caracterului legal al mijloacelor bănești sustrase.

Este de menționat că, în privința unui agent economic și a contabilului pe materiale, cauzele penale vor fi examinate separat deoarece, aceștia au recunoscut vina la etapa urmăririi penale, solicitând examinarea cauzelor în privința sa în proceduri speciale.

În scopul recuperării prejudiciului cauzat prin infracțiunile comise de către învinuiți, au fost aplicate măsuri asiguratorii fiind puse sub sechestru bunuri mobile și imobile, precum și mijloace de transport ale învinuiților în sumă totală de peste 4 500 000 lei.

În cazul în care aceștia vor fi recunoscuți vinovați de comiterea infracțiunilor imputate, riscă pedepse, în dependență de gravitatea faptelor comise, ce variază de la 2 până la 12 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții.

Totodată, la moment urmărirea penală continuă pe cauza penală primară, unde se cercetează și alte fapte de delapidare comise de ex-factorii de decizie ai ÎM ,,Regia Apa-Canal-Bălți” în complicitate cu reprezentanți ai persoanelor juridice ce practică activitate de antreprenoriat.

Lasă un comentariu