Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Ofițeri de la Procuratura Anticorupție și de la SIS au descins la FISC. Desigur, nu pentru a-și plăti taxele restante

Ofițeri de la Procuratura Anticorupție și de la SIS au descins la FISC. Desigur, nu pentru a-și plăti taxele restante

12 Iulie 2018 - 

Un angajat al Serviciului Fiscal de Stat (SFS) a fost reținut pentru 72 de ore, iar altul este dat în urmărire, aceștia fiind vizați într-un dosar penal de corupere pasivă și corupere activă. În dosar figurează încă alte patru persoane, printre care și agenți economici. 

Ofițeri ai Procuraturii Anticorupție și Serviciului de Informații și Securitate au efectuat, în dimineața zilei de astăzi, percheziții la oficiile și domiciliile bănuiților, de unde au fost ridicate documente, computere și purtători de informație, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, în perioada februarie-martie 2017, angajați ai Inspectoratului Fiscal de Stat au pretins și acceptat de la doi agenți economici 180 de mii de lei pentru a accepta o cerere depusă de aceștia la SFS, privind restituirea TVA din exportul de fructe, pentru luna octombrie a anului 2016.

Ulterior, angajații SFS au pretins și primit de la un alt agent economic, pe parcursul lunilor februarie-mai, anul curent, o sumă totală de 70 de mii de lei pentru a nu documenta încălcări în activitatea companiilor administrate de către acesta.

Autorul infracțiunilor, care a fost reținut pentru 72 de ore, riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu amendă de la 300 la 400 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau pe un termen de la 7 la 10 ani.

 

 

 

 

Lasă un comentariu