Evenimentul zilei

Mie03202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Un tânăr din Ceadîr-Lunga, reţinut pentru tentativa de a mitui un poliţist

Un tânăr din Ceadîr-Lunga, reţinut pentru tentativa de a mitui un poliţist

20 Iulie 2018 - 

O tentativă de mituire a unui inspector de patrulare a ajuns în vizorul ofițerilor și procurorilor anticorupție, după ce polițistul a denunțat cazul la CNA.

Potrivit omului legii, un tânăr din municipiul Ceadîr-Lunga a fost stopat pe traseu, fiind suspectat de conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, produsă de substanțe stupefiante. Prin urmare, acesta ar fi trebuit să fie supus examenului medical în vederea constatării sau nu a stării de ebrietate şi naturii ei. Tânărul a refuzat, însă, să fie testat și ar fi propus și promis polițistului o recompensă de 1.000 de lei pentru nedocumentarea cazului.  

În scurt timp, inspectorul de patrulare a sesizat DGT Sud a CNA. Operațiunea de reținere în flagrant delict a șoferului a avut loc în comun cu Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI, după transmiterea sub controlul CNA a 50 de euro și 200 de lei.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru corupere activă. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă până la 6 ani de închisoare cu amendă în mărime de până la 4.000 de unități convenționale.

 

Lasă un comentariu