Evenimentul zilei

Vi03222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție A fost denunţat de omul de afaceri la care a efectuat un control inopinat: Un angajat al Inspectoratului de Stat al Muncii, reţinut de CNA

A fost denunţat de omul de afaceri la care a efectuat un control inopinat: Un angajat al Inspectoratului de Stat al Muncii, reţinut de CNA

24 Iulie 2018 - 

Un inspector din cadrul Inspectoratului de stat al muncii a fost reţinut, cu puţin timp în urmă, de ofiţerii CNA şi procurori, fiind bănuit că ar fi pretins mită de la administratorul unei companii. 

Denunţul a fost depus, acum câteva ore, de către administrator care s-a plâns că inspectorul i-ar fi făcut un control inopinat şi că ar fi depistat unele abateri. Funcţionarul i-ar fi propus să nu-i întocmească proces verbal şi, respectiv, să nu-l amendeze în schimbul a 200 de euro.

În baza acestui denunț, ofiţerii CNA şi procurorii au iniţiat o cauză penală pentru corupere pasivă, iar în după-amiaza zilei de marți, 24 iulie, l-au reţinut pe inspector în flagrant.

În prezent, bărbatul se află la CNA şi este reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat el riscă închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4.000 la 6.000 de unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani. 

De la începutul anului, ofiţerii CNA şi procurorii au depistat 477 de infracţiuni de corupţie, dintre care 75 de cazuri au fost calificate drept corupere pasivă.

Lasă un comentariu