Evenimentul zilei

Mie03202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție CE i-a solicitat Avocatul Poporului să facă în privința lui Ilan Șor procurorului general

CE i-a solicitat Avocatul Poporului să facă în privința lui Ilan Șor procurorului general Recomandat

24 Iulie 2018 - 

Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, a solicitat marți Procurorului General să examineze afirmațiile lui Ilan Șor și întreprinderea măsurilor care se impun în limita competențelor atribuite privind apărarea drepturilor și libertăților omului.

Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, s-a sesizat din oficiu pe marginea mesajului amenințător și jignitor al primarului or. Orhei şi preşedintele Partidului politic „Şor”, Ilan Șor, la adresa jurnaliștilor și a unor oponenți politici, făcut public după protestul din 20 iulie curent. Afirmațiile în cauză i-au trezit îngrijorări serioase Ombudsmanului care consideră că se impune o reacție operativă și adecvată din partea autorităților competente. În acest scop, luarea de atitudine corespunzătoare gravității declarațiilor lui Ilan Șor după modul de reacționare, urmărire și prevenire” se arată în comunicat.

Ilan Șor a mai spus că odată cu venirea sa la putere va aplica în raport cu jurnaliștii „plătiți să scrie mizerii despre oameni” o eventuală lege a lustrației. El a utilizat un limbaj licențios, ofensator și la adresa jurnaliștilor.

Mihail Cotorobai consideră că pe lângă faptul că Ilan Șor intimidează oponenții politici și jurnaliștii pentru critică, declarațiile acstuia incită la violență față de persoane sau grupuri de persoane, propagă anumite stereotipuri și generează ură și dezbinare între oameni.

 

Mai multe ONG-uri pentru drepturile omului și media au solicitat intervenția organelor legii pentru afirmațiile de discursc și incitare la ură făcute la finele săptămânii trecute de către Ilan Șor. 

Lasă un comentariu