Evenimentul zilei

Mie03202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție PL cere Procuraturii inițierea unei anchete penale pe numele primarului interimar

PL cere Procuraturii inițierea unei anchete penale pe numele primarului interimar

25 Iulie 2018 - 

Vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a depus un denunț la Procuratura Generală, prin care cere inițierea unei cauze penale și tragerea la răspundere a primarului interimar Ruslan Codreanu. Motivul invocat este faptul că cel din urmă s-a numit, printr-o dispoziție semnată de el însuși, primar interimar, transmite IPN.

Valeriu Munteanu îl învinuiește pe Ruslan Codreanu de uzurpare de calități oficiale și samavolnicie. Potrivit liberalului, autointitularea lui Ruslan Codreanu drept primar general al municipiului Chișinău este o acțiune fără precedent în istoria Republicii Moldova, fiind desprinsă din practicile medievale de acaparare a puterii. Munteanu mai spune că acțiunea primarului interimar discreditează activitatea administrației locale și subminează încrederea cetățenilor. 

„Faptele domnului Codreanu comportă un pericol social sporit, deoarece sunt încălcate grav drepturile și interesele legitime ale cetățenilor şi organizațiilor din municipiul Chișinău”, se spune în denunț.

Valeriu Munteanu solicită examinarea denunțului într-un termen cât mai restrâns.

 

 

Lasă un comentariu