Evenimentul zilei

Sam04202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție S-A ARS și tot n-a scăpat! Ce pedeapsă riscă polițistul care a dat foc mitei în timp ce ofițerii anticorupție băteau la ușă

S-A ARS și tot n-a scăpat! Ce pedeapsă riscă polițistul care a dat foc mitei în timp ce ofițerii anticorupție băteau la ușă

31 Iulie 2018 - 

Un inspector principal din cadrul Inspectoratului de poliție Buiucani urmează să răspundă în fața legii după ce a fost acuzat de corupere pasivă. Acesta i-a cerut unui bărbat 200 de euro pentru a nu-l aresta în urma unei altercații în stradă. În momentul în care ofițerii anticorupție i-au bătut la ușă, inspectorul a dat foc banilor pe care i-a obținut prin luare de mită.

Astfel, „scandalagiul”, sub controlul procurorului și ofițerilor anticorupție, a oferit suma de bani în valoare de 4000 de lei polițistului.

Mai târziu,inspectorul principal s-a încuiat în birou după ce a fost telefonat de o cunoștință și atenționat că este urmărit. La somarea ofițerilor anticorupție, acesta a refuzat să deschidă biroul, iar între timp, a dat foc banilor. La declarațiile date organului de urmărire penală învinuitul nu-și recunoaște vina, susținând că a ars anumite hârtii. Cu toate acestea, expertiza a demonstrat prezența particulelor carbonizate ale bancnotelor BNM în biroul, pe mâinile și uniforma învinuitului.

Pentru astfel de fapte, legea penală prevede o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 7 la 10 ani.

Lasă un comentariu