Evenimentul zilei

Ma03192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Bilanţul percheziţiilor în dosarele „Tomograf”: Peste un milion de lei, depistat în birourile medicilor

Bilanţul percheziţiilor în dosarele „Tomograf”: Peste un milion de lei, depistat în birourile medicilor

03 August 2018 - 

Aproximativ 1.500.000 de lei au fost ridicaţi joi de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în urma percheziţiilor desfăşurate în dosarul Tomograf 2. Banii au fost găsiţi atât în birourile de serviciu ale unor medici de la Secţia radiologie şi imagistică din cadrul Institutului Mamei şi Copilului, cât şi în safeul metalic depus într-o bancă comercială din capitală pe numele şefului Secţiei menţionate.

Astfel, în caseta bancară au fost găsiţi 761.600 de lei, 24.300 de euro, 1.000 de dolari, dar şi articole din aur. Până la stabilirea provenienţei acestora, procurorii vor cere judecătorului de instrucţie aplicarea sechestrului.

Totodată au fost aplicate mai multe sechestre pe dosarul „Tomograf 2” în care sunt vizaţi medici de la Centrul republican de diagnostică medicală. În acest dosar, au fost sechestrate circa 7.000.000 de lei, în diferită valută, un bun imobil şi două automobile.

În ambele cauze, medicii de la CRDM şi de la Institutul Mamei şi Copilului sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă şi abuz în serviciu. Dacă vor fi găsiţi culpabili de comiterea acestor infracţiuni, ei riscă până la 10 ani de închisoare, privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o perioadă de până la 10 ani şi o amendă în mărime de 400.000 de lei.

Lasă un comentariu