Evenimentul zilei

Ma03192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Au șantajat și jefuit o familie din capitală: Trei membri ai organizației criminale „Kitaeț”, trimiși pe banca acuzaților

Au șantajat și jefuit o familie din capitală: Trei membri ai organizației criminale „Kitaeț”, trimiși pe banca acuzaților

07 August 2018 - 

Trei membri ai organizației criminale „Kitaeț” vor compărea pe banca acuzaților, după ce au șantajat și au jefuit o familie din capitală. 

Potrivit procurorilor, în luna iunie 2018, membrii grupării, cu vârstă cuprinsă între 33 și 38 de ani, au intrat abuziv în domiciliul unei persoane din municipiul Chișinău. Aceștia, urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor acestuia, sub un pretext inventat, creându-i o datorie artificială, l-au deposedat de mijloace financiare în suma de 2.000 de euro.

În aceiași zi, victima a fost dusă de către suspecți, într-un parc din capitală, unde aplicându-i violența fizică, i-au cerut transmiterea mijloacelor financiare în sumă de încă 5.000 de euro, în interesul trezoreriei clandestine „obșeac” a organizației criminale „kitaeț”.

La 17 iulie 2018, după primire unei tranşe din suma extorcată de bani, care a avut loc sub controlul organelor de drept, suspecții au fost reținuți în flagrant de către procurori și ofițeri.

În urma mai multor percheziții efectuate la domiciliile suspecților, a fost depistat un laborator improvizat, unde erau cultivate circa 200 de plante de canabis, totodată, laboratorul avea aparataj necesar, confecţionat artizanal pentru crearea condiţiilor favorabile de creștere. 

Persoanele reținute au fost judecate pentru mai multe infracțiuni, două dintre care recent au fost eliberate din locurile de detenţie înainte de termen.

În cazul în care instanța de judecată v-a stabili vinovăția persoanelor acuzate, aceștea riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 10 ani pentru săvârșirea infracțiunii de jaf și o pedeapsă cu închisoare de la 11 la 13 ani pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Lasă un comentariu