Evenimentul zilei

Lun06172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Instanța a decis: ce se întâmplă cu Dorin Chirtoacă

Instanța a decis: ce se întâmplă cu Dorin Chirtoacă

05 Septembrie 2018 - 

Fostul primar general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, rămâne sub control judiciar.

Instanța de judecată a decis, marți, prelungirea măsurii preventive pentru încă două luni, la solicitarea procurorilor.

Chirtoacă este de părere că în dosarul său decizia a fost luată la sediul Partidului Democrat demult, încă până a fi arestat și că prelungirea controlului judiciar, solicitată de procuror, este o chestiune inutilă și că este vorba despre un document copiat de pe altele mai vechi, doar data fiind modificată.

Procurorul Dumitru Robu a declarat presei după audierea viceprimarului Nistor Grozavu, urmează să fie audiat fostul secretar al Consiliului municipal Chișinău, Valeriu Didencu, dar și alți trei martori, relatează Radio Chișinău.

 

În altă ordine de idei, acuzarea a spus că apărarea fostului primar încearcă să tărăgăneze procesul penal cât mai mult. Potrivit fostului primar, așa-zișii martori, printre care viceprimarul Grozavu, Igor Gamrețchi, dar și alții, ar fi de fapt făptașii și nici nu era cazul să fie audiați.

Dorin Chirtoacă este cercetat în dosarul parcărilor cu plată, din mai 2017. El se află sub control judiciar, fiind învinuit de trafic de influență și corupere pasivă. În același dosar, Igor Gamrețchi – fost șef al direcției transport, a fost condamnat cu suspendare, iar viceprimarul Nistor Grozavu, este cercetat în stare de libertate.

Lasă un comentariu