Evenimentul zilei

Joi04252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Igor Sandler, ex-directorul de la gimnaziu-internat nr. 3, și omul de afaceri Drebot Vladimir au primit ani grei de închisoare pentru exploatarea sexuală a unui copil / VIDEO

Igor Sandler, ex-directorul de la gimnaziu-internat nr. 3, și omul de afaceri Drebot Vladimir au primit ani grei de închisoare pentru exploatarea sexuală a unui copil / VIDEO Recomandat

12 Septembrie 2018 - 

S-a pus primul punct în dosarul fostului director al gimnaziului internat nr 3 din capitală. Igor Sandler a fost condamnat la 17 ani și 6 luni de închisoare, după ce instanța de fond l-a recunoscut vinovat pentru trafic de copii. Avocatul acestuia a anunțat că va ataca decizia la Curtea de Apel. De rând cu fostul director, a fost condamnat și omul de afaceri care a fost acuzat că a exploatat sexual un copil, care i-a fost propus de Sandler. Acesta s-a ales cu 17 ani de închisoare.

Media

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, ex-directorul de la gimnaziu-internat nr. 3 din municipiul Chișinău și un om de afaceri, au fost recunoscuți culpabili și condamnați la 17 ani și 6 luni și, respectiv, 17 ani de închisoare pentru trafic de copii, în scop de exploatare sexuală necomercială. Potrivit aceleiași sentințe, în beneficiul părții vătămate minore s-a dispus încasarea din contul inculpaților a prejudiciului, în valoare de la 800.000 de lei.

 

Ambii condamnați au lipsit de la pronunțarea sentinței. Avocatul spune ca aceștia au invocat motive personale, fără a oferi alte detalii. Apărătorul a mai anunțat că va ataca sentința la Curtea de Apel.

 

La materialele cauzei nu sunt prezente nicio probă, niciun înscris, care ar confirma că Sandler Igor avea înțelegerea prealabilă cu Drebot Vladimir în aspectul legat de traficul de copil”, Roman Aronov, avocatul condamnaților.

 

Vreau să-mi exprim speranța că sentința în cauză va servi în viitor ca un imbold pentru societate și va contribui măcar într-o mică măsură la contracararea fenomenului de trafic de ființe umane”, Ina Malai, procuror.

Din vara anului 2016 până la 18.09.2017, omul de afaceri, aflându-se în mun. Chişinău, împreună și prin înțelegere prealabilă cu ex-directorul de la gimnaziu-internat nr. 3 din Chişinău, care era direct responsabil de viața și integritatea minorului, din intenţie directă, conducându-se de motivul satisfacerii poftelor sale sexuale, urmărind scopul exploatării sexuale necomerciale a copilului, a întreprins acţiuni în vederea atingerii scopurilor sale menţionate, prin racolarea acestuia și adăpostirea lui în apartamente închiriate, în scopul creării dependenţei copilului, prin manifestarea statului socio-financiar al său, precum şi prin procurarea bunurilor de care acesta era lipsit: hainelor, telefonului mobil, consolei de jocuri, distracţia în locuri de agrement, deplasări peste hotarele Republicii Moldova.

Ca urmare acţiunilor realizate conform înţelegerii prealabile între ex-directorul şi omul de afaceri, partea vătămată minoră a fost supusă exploatării sexuale necomerciale de către acesta în oficiul întreprinderii, precum și în diferite apartamente, fiind abuzat sexual prin impunerea la săvârşirea unor acţiuni perverse şi a altor acţiuni cu caracter sexual, profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra şi a-şi exprima voinţa datorită vârstei minore, dependenţei create, ceea ce nu-i permitea victimei să înţeleagă esenţa şi caracterul acţiunilor făptuitorului.

Astfel, atât în cadrul urmăririi penale, cât și la etapa cercetării judecătorești vinovăția acestora a fost stabilit cu certitudine, prin probe legal administrate, pertinente și concludente.

Concomitent, se menționează că imediat după depistarea faptei, minorul a fost plasat într-un centru de adăpost, unde a avut parte de consiliere psiho-pedagogică.

Pe lângă aceasta, cei doi inculpați trebuie să achite victimei și prejudicii în valoare totală de 800 de mii de lei.

Câte consilieri psihologice va avea nevoie pentru a se reabilita și reieșind din mărimea prejudiciului moral care a fost cauzat. Consider că este o sumă echitabilă prejudiciului care a fost cauzat copilului prin acțiunile ilegale ale inculpaților”, Natalia Bayram, avocatul victimei.

Avocata victimei spune că în prezent aceasta duce o viață normală, însă psihologii nu au putut evalua, cu exactitate, cum acest caz îi va afecta viața.

La moment, instituția de învățământ dânsul a schimbat-o și își continuă copilăria și viața obișnuită. Psihologii nici până în ziua de astăzi nu știu care vor fi repercusiunile unui abuz sexual asupra dezvoltării a unui copil, deci nu se cunosc consecințele”, Natalia Bayram, avocatul victimei.


Urmărirea penală pe acest caz a fost condusă de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, care au și susținut acuzarea de stat în instanță.

Sentința este cu drept de apel în termen de 15 zile.

Lasă un comentariu