Evenimentul zilei

Dum06162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție La judecătoria Chișinău a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul lui Andrei Braguța

La judecătoria Chișinău a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul lui Andrei Braguța

22 Septembrie 2018 - 

În carul acestuia procurorul și-a susținut pledoaria finală și a cerut instanței ca învinuiții să fie pedepsiți după cum urmează colegii de celula:

– Dumitru Tabureanu: 13 ani de pușcărie. – Adrian Gogu: 12 ani de pușcărie. – Boris Bologan: 11 ani de pușcărie – Stanislav Mircea: 9 ani de pușcărie Dosarul Braguța:
Două persoane au rămas în arest preventiv Angajații izolatorului: – Igor Orbu: 9 ani de pușcărie – Aurel Șapteboi: 8 ani și o lună – Aurel Isachi: 9 ani Andrei Braguța a fost reținut acum un an, de către Poliția de Patrulare, pentru că ar fi condus mașina haotic. Deși părinții tînărului spun că au informat oamenii legii că acesta se afla la evidența psihiatrului, procurorul a cerut arestarea lui.
Demersul a fost acceptat de judecătorul Iurie Obadă. Peste 10 zile de la reținere, Braguța a murit în penitenciar, în urma unei bronhopneumonii bilaterale, purulentă. În detenție, acesta a fost bătut crunt de către colegii de celulă, cu acordul tacit al polițiștilor de gardă. Ulterior, procurorul a fost eliberat din funcție de către Colegiul de Disciplină, iar CSM l-a dat afară din funcție pe judecător. Ambii au atacat deciziile la Curtea Supremă.
Și agresorii victimei au fost reținuți, de rînd cu alți 13 polițiști de la Izolatorul de Detenție Provizorie.

Lasă un comentariu