Evenimentul zilei

Dum05262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Racolau tinere și le obligau să se prostitueze în Turcia. Trei persoane, pe banca acuzaților pentru trafic de ființe umane

Racolau tinere și le obligau să se prostitueze în Turcia. Trei persoane, pe banca acuzaților pentru trafic de ființe umane

04 Decembrie 2018 - 

Un cetăţean al Turciei, împreună cu concubina sa şi mătuşa acesteia, ambele cetăţence ale Republicii Moldova, riscă să petreacă următorii 15 ani după gratii pentru trafic de fiinţe umane. Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de acuzare a celor trei în judecată.

Potrivit actului de inculpare, în intervalul anilor 2016 – 2018, sub promisiunea unui loc de muncă bine plătit, inculpaţii au racolat trei tinere din familii vulnerabile, pe care le-au transportat şi obligat să se prostitueze în oraşele Antalia şi Izmir din Turcia. Pentru a restitui datoriile pentru paşapoarte, la destinaţie acestea au fost adăpostite în diferite apartamente şi obligate să presteze servicii sexuale, deservind până la 10 clienţi pe zi. După câteva luni, activitatea ilegală a acestora a fost deconspirată de poliţia turcă, iar fetele deportate acasă.

Cetăţeanul turc a fost reţinut în Republica Moldova la finele lunii august a acestui an şi până în prezent se află în arest. 

Potrivit informaţiilor, acesta este cercetat şi de către autorităţile Turciei pentru pentru o serie de infracţiuni, printre care: furt, abuz sexual şi ameninţare cu armă. 

Concubina acestuia este cercetată în arest la domiciliu, iar mătuşa ei are interdicţie de a părăsi ţara.

Lasă un comentariu