Evenimentul zilei

Vi05242019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Ex-directorul filialei unei bănci comerciale, trimis pe banca acuzaților

Ex-directorul filialei unei bănci comerciale, trimis pe banca acuzaților

10 Decembrie 2018 - 

Ex-directorul filialei Dondușeni a unei bănci comerciale a fost trimis pe banca acuzaților, pentru încălcarea regulilor de creditare, abuz de serviciu și însușirea mijloacelor bănești în proporții deosebit de mari în procesul de creditare a mai multor persoane din raioanele de nord a țării. 

Astfel, procurorii anticorupție și organul de urmărire penală al Inspectoratului de poliție Dondușeni au pornit și cercetat mai multe cauze penale pe faptul delapidării și însușirii mijloacelor financiare, în sumă totală de 1.893.955,16 de lei, de la filiala băncii comerciale, de către persoane ce reprezintă conducerea băncii, cauze care au fost conexate într-o procedură unică.

La data de 24 august 2018 în legătură cu sustragerea învinuitei de la urmărirea penală, a fost dispusă căutarea acesteia, iar la 23.10.2018 învinuita a fost reținută, la moment fiindu-i aplicată măsura preventivă obligarea de a nu părăsi țara. În cadrul urmăririi penale aceasta nu și-a recunoscut vinovăția.

Totodată, procurorii anticorupție au sesizat Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale din cadrul CNA pentru identificarea mijloacelor bănești sustrase și recuperarea prejudiciului cauzat, fiind recuperate în acest sens bunuri în valoare totală de 1.063.255,5 de lei.

Dacă instanța va găsi vinovat ex-directorul filialei băncii, aceasta riscă o pedeapsă cu amendă de la 500 – 20.000 de u.c. sau cu închisoare de până la 6 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Lasă un comentariu