Evenimentul zilei

Joi05232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Trei bărbați, trimiși pe banca acuzaților pentru trafic de influență

Trei bărbați, trimiși pe banca acuzaților pentru trafic de influență

28 Decembrie 2018 - 

Procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală și au transmis instanței de judecată cauza penală în privința a trei bărbați învinuiți de săvârșirea, în complicitate, a infracțiunii trafic de influență.

Temei pentru începerea urmăririi penale a servit plângerea unui cetățean privind acțiunile ilegale ale unui bărbat care pretindea de la acesta bani în sumă de 10.000 de euro, în vederea determinării unor angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, să radieze din baza de date „Căutare” informația privind anunțarea în căutare a surorii declarantului, care la acel moment se afla peste hotarele țării.

Drept urmare, pentru realizarea „serviciului” menționat, organizatorul a primit  mijloace financiare în sumă de 5.000 de euro de la cetățean. Ulterior, pretinzând suma de 3.000 de euro, învinuiții o primesc, transmiterea acestora fiind efectuată sub controlul ofițerilor de investigație ai Centrului Național Anticorupție.

Fiind pus sub învinuire, organizatorul infracțiunii și unul din complici și-au recunoscut vina integral în comiterea traficului de influență și au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției. Al treilea complice nu și-a recunoscut vinovăția.

În privința celor trei este aplicată măsura preventivă – obligarea de nepărăsire a localității.

Dacă instanța de judecată îi va găsi vinovați, cei trei riscă o pedeapsă  cu amendă în mărime de la 3.000 la 4.000 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Lasă un comentariu