Evenimentul zilei

Dum05312020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Dosarul de invinuire a lui Pavel Grigorciuc, trimis în judecată

Dosarul de invinuire a lui Pavel Grigorciuc, trimis în judecată

03 Mai 2019 - 

Procuratura Generală a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a lui Pavel Grigorciuc în judecată. Acesta riscă amendă sau până la 5 ani închisoare pentru huliganism, săvârşit în stare de recidivă. 

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii, în după-amiaza zilei de 21 martie curent, aflându-se în parcul central „Ştefan cel Mare” din capitală, inculpatul l-a agresat verbal cu cuvinte necenzurate şi jignitoare pe deputatul PD Sergiu Sârbu, după care l-a apucat de haină şi i-a aplicat, în mod intenţionat, o lovitură cu mâna în regiunea feţei, continuând să-l insulte. 

„Incidentul a avut loc în prezenţa colegilor victimei, dar şi altor persoane care se aflau în locul public. În urma acţiunilor ilegale ale agresorului, victima a fost internată în spital cu vătămări corporale, calificate de catre experţii medico-legişti ca fiind uşoare”, se mai arată în comunicat. 

Procuratura menționează, în același comunicat, alte două cazuri în care Pavel Grigorciuc a fost condamnat, inclusiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare în dosarul ce vizează dezordinile în masă din fața Procuraturii Generale din septembrie 2016.

De asemenea, din anul 2014 şi până în prezent acesta şi-a completat şi cazierul contravenţional cu 4 contravenţii pentru o serie de acţiuni huliganice, ultragieri şi alte acţiuni violente, pentru care a fost pedepsit de către instantele naţionale cu amenzi, la fel neachitate de făptaş până în prezent. 

 

 

Lasă un comentariu