Evenimentul zilei

Dum05312020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție O femeie din capitală, condamnată pentru escrocherii de peste 765 de mii de lei

O femeie din capitală, condamnată pentru escrocherii de peste 765 de mii de lei

31 Mai 2019 - 

O femeie din capitală a fost condamnată la 10 ani închisoare pentru trei escrocherii, comise în proporţii deosebit de mari.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, procurorii au demonstrat că, în intervalul anilor 2011 – 2016, inculpata a obţinut în total, prin escrocherie, peste 765 de mii de lei de la cinci persoane, pe care le-a înşelat prin mai multe metode. 

Potrivit probatoriului, femeia a luat un credit bancar de 500 de mii de lei, pe care l-a obţinut prin gajarea bunurilor imobile ce aparţineau cu drept de proprietate la trei persoane, înşelate de către aceasta.

Într-un alt episod, sub pretextul privatizării unui apartament din capitală, inculpata a convins proprietarul imobilului să-i dea 500 de euro, bani pe care aceasta i-a însuşit  pentru necesităţi personale, fără a-i restitui.

O altă faptă de escrocherie a avut loc în primăvara anului 2016, atunci când sub pretextul angajării într-o afacere de tip patiserie şi având „nevoie de noi investiţii”, inculpata a obţinut, prin abuz de încredere, de la o persoană circa 254 de mii de lei, fără a-şi onora obligaţiunile, dispărând cu tot cu bani.

Fiind audiată de procurori, inculpata, în vârstă de 44 de ani, nu şi-a recunoscut vina. Sentinţa este cu drept de atac.

 

Lasă un comentariu