Evenimentul zilei

Vi08142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție News ALERT! Procuratura a pornit un proces penal în privința finanțării PSRM de la Moscova, în baza înregistrărilor video cu Dodon și Plahotniuc

News ALERT! Procuratura a pornit un proces penal în privința finanțării PSRM de la Moscova, în baza înregistrărilor video cu Dodon și Plahotniuc Recomandat

11 Iunie 2019 - 

Procuratura Generală a pornit urmărirea penală, marți, împotriva finațările ilegale pe care Dodon admite că le primește de la Moscova într-un video eliberat recent în spațiul public recent.

„Având în vedere multiplele adresări și solicitări de informații, parvenite în adresa Procuraturii Generale în legătură cu apariția în spațiul public a unor date, care pun la îndoială legalitatea finanțării unor formațiuni politice, Procuratura Generală vine cu următoarele precizări: Informațiile apărute recent în presă au servit temei pentru autosesizarea procurorilor și inițierea pe caz a unui proces penal.

În procesul investigațiilor procurorii au demarat o serie de acțiuni în vederea elucidării obiective a circumstanțelor cazului, inclusiv au ridicat probe și au purces la audierea persoanelor”, se menționează într-un comunicat de la Procuratura Generală.

Reprezentanții serviciului de presă al Procuraturii Generale au confirmat pentru TV8 că este vorba despre înregistrările făcute de la negocierile dintre Igor Dodon cu Vlad Plahotniuc, făcute la sediul PDM și care au apărut ulterior pe postul Publika.md. în care Igor Dodon vorbește despre faptul că ar fi primit bani din Rusia pentru PSRM.

Dodon a negat acest lucru, spunând că acel video ar fi fost montat în așa fel încât să se înțeleagă acest lucru și că vorbele iar fi fost scoase din context. În acest zile, Dodon a susținut constant că ar putea fi victima politică a PD-ului și a dormit, duminică noapte, în sediul Ambasadei Ruse la Chișinău.

Lasă un comentariu