Evenimentul zilei

Dum06072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Vladimir Plahotniuc „vânat” și de Ministerul Afacerilor Interne din Rusia pentru organizarea „laundromatului” rusesc

Vladimir Plahotniuc „vânat” și de Ministerul Afacerilor Interne din Rusia pentru organizarea „laundromatului” rusesc

29 Iulie 2019 - 

Departamentul de anchetă al Ministerului Afacerilor Interne din Rusia a cerut instanței de judecată din regiunea Tversk, Moscova să emită mandat de arest pe numele lui Vladimir Plahotniuc, cercetat penal pentru organizarea „laundromatului” rusesc. Ședința de judecată era programată pentru astăzi, la ora 15:30, dar a fost amânată pentru mâine, scrie Tass.ru. 

 

Plahotniuc este învinuit pe două capete de acuzare: pentru organizarea unui grup criminal  și efectuarea unor operațiuni valutare ilegale, prin transmiterea resurselor financiare spre zone offshore.

Pe 22 februarie, Ministerul rus de Interne l-a învinuit pe Plahotniuc și Veaceslav Platon de organizarea spălătoriei rusești prin intermediul băncilor din Moldova, fiind spălate 37 miliarde de ruble.

Amintim că, în luna iunie, Ministerul de Interne din Rusia a anunțat că fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc și fostul deputat democrat Constantin Țuțu sunt cercetați penal pentru contrabandă cu droguri în proporții deosebit de mari.

„Tibunalul din regiunea Tversk, din Moscova a primit o cerere din partea Departamentului de Investigații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru a emite ordin de reținere sub formă de arest pe numele lui Vladimir Plahotniuc”, a declarat reprezentantul curții, citat de TASS.

Ședința de judecată era programată pentru astăzi ,la ora 15:30, dar a fost amânată pentru mâine.

În aprilie 2017, Platon a fost condamnat în Republica Moldova la 18 ani de închisoare pentru retragerea ilegală de fonduri din Rusiei.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu