Imprimă această pagină

Un comandant de grupă, doi agenți de patrulare, din cadrul INP al IGP, au fost reținuți de ofițerii SPIA a MAI

12 August 2019 - 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un comandant de grupă, doi agenți de patrulare, din cadrul INP al IGP, au fost reținuți de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) a MAI și procurorii anticorupție, iar un agent de patrulare a fost anunțat în căutare internațională, fiind bănuiți de luare de mită.

 

Potrivit inforațiilor preliminare, aceştia ar fi extorcat şi primit de la conducătorii auto mijloace bănești ce nu li se cuvin pentru a nu întocmi  procese-verbale privind încălcarea Regulamentului circulației rutiere.

 Operațiunea de documentare a ilegalităților a durat circa 6 luni, în rezultatul căreia au fost inițiate mai multe cauze penale pentru corupere pasivă.

La moment Procuratura Anticorupție a finalizat și a expediat în instanța de judecată două cauze penale în privința comandantului de grupă și a unui agent de patrulare.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă o pedeapsă cu închisoare de la cinci la 10 ani cu amendă de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

În continuare se efectuează acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii implicării şi a altor persoane cu tangenţă la caz.

Cristina Mathias

Articole recente - Cristina Mathias

Articole înrudite